6 bulan

hai bole bg resepi x.. alhamdulillah anak dah masuk 6 bulan.. makanan pe yg elok tuk baby

10 Balas

Sy dlu start dgn bubur kosong dlu.. Lps tu bru kenalkn sayur tu pon satu2 sbb nk tgok dia serasi ke tak.. Cth seminggu lauk yg sama bubur ksong + carrot pure. Klau berak semua ok bru try sayur lain..buah pulak tggu dia besar sikit baru cube sbb buah manis takut dia terbiasa pulak makan yg mnis2...

Bubur kosong dulu for 1st week. Lps tu letak sayur mgu ke2 seterusnya letak ayam or ikan mgu ke 3. Kena monitor jgak pemakanan nie ada tak alergi pada baby. Kalau tak blh teruskan. Make sure garam tak di letak dlm mknan baby yer. Pesanan dr nurse atau blh rujuk nota at buku baby.

Bg bubur kosong cair sis. Jgn letak apa2 sayur or perasa. Nt kalau letak baby taknak dah makan bubur nasi. Nak makan sedap je kejanya 😅

4y ago

Bbhbvxvgbcvxcxvvggczxcxcxxzcxzxxcxzxzxxxxccxxzxxxxx

Elok bg bubur kosong tu... Jgn bg mkn sedap2 awal2... Nnti asyik nk mkn sedap je... Bg bubur kosong atau puree sayur

Refer buku klinik anak.bnyk resepi kt situ dan kekerapan pemberian makanan

Puri buah, puri sayur, bubur kosong. Jangan campur apa2...

Start pg porridge dlu ☺️

Elok bg bubur kosong dlu

Join group kat fb sis

bubur kosong