Berat naik semasa mengandung

Hai bleh sapa critakan skit brapa berat badan perlu naik setiap minggu ni. Saya bca klu awal trimester ni perlu 0.5kg je setiap bulan. Saya 12 minggu ni dh naik 3kg , bnyk sangat naik dah la kn tu. Sy sbelum mengandung bmi 22 (normal).

19 Balas

Chill wak. Saya baru cukup 7 bulan ni berat total naik 18kg😂 asal baby sihat. Benda bukan boleh control sgt. Nak nak pulak kalau ada gastrik.

sy masa buka buku berat 64kg, skrg 38weeks 77kg..kena bebel dgan doktor, tapi alhamdulillah tak de gdm apa semua

refer buku pink ikut BMI u sis. kalau Berat normal, Ada chart min kena Naik tiap Bulan kat buku Tu. xsilap page depan2.

2y ago

boleh refer buku pink. ada gtw berapa berat minggu and bulan. mcm sy, minggu hanya 400g je and klu bulan dlm 1.6kg ja boleh naik. tapi sebulan, sy naik 4kg. 🥲🥲🥲 terus kena marah dgn nurse, kena buat air gula awal and jmpa dietician nnti 😩😩😩

sy xda pikir sgt psl berat klo blh mesti ada kenaikan sikit² klo xnaik langsung kena bebel gn nurse..

sy bb msa bkak buku 60kg.masa tu dh 13 minggu.skrg bb 74kg & 36mggu 5 hari.berat sblm prgnant 57kg

sya trun 10kg 😅 tapi berat bby dlm prut ok jerr .msuk trimester ke3 bru brat bdan naik

saya pun sama 10w naik 3kg...ikutkan sebulan 1.6kg lebih kurang..normal bmi jugak

sy sebelum preg 64kg. lps tahu preg masa 12w jadi 71kg. skrg 35w 84kg dh 😅

sya trimester pertama 37 kg skrng trimeter ketiga 47 kg