Trun berat badan

Sy msuk third trimester . skarang 34weeks.. sy ni tak lalu makan dan cepat kenyang plak. Berat sy hri tu 66kg ( dah naik total 10kg) tpi hri ni timbang trun 2kg dh 64kg. sy bmi normal dan last scan baby minggu lepas okay je berat baby. Tak pe turun berat bdan ni?? Sy nk mkn bnyk pun mmg cepat kenyang. Ada mcm saya ke?

2 Balas

sy tak pernah naik berat badan ikut expectation setiap bulan sehingga bersalin. doc arahkan sy buat ujian darah tft ja sbb takut ada tiroid yg buat berat turun,tp negative result juga. so,doc assume sy turun berat sbb buat diet memandangkan masa tu sy GDM ON DC. Alhamdulillah,berat baby naik ikut umur kandungan walaupun berat sy semakin menurun. lepas ja bersalin sy loss 10kg dr berat sblm pregnant

11mo ago

bestnya turun 10kg berat sebelum pregnant, gdm on ubat Metfomin dari mula pregnant sampai skrg 34week berat turun 3kg takde kenaikan, saya pun buat ujian darah check thyroid results darah ada tinggi sikit kena repeat check darah, tggu minggu depan results kalau masih sama kena follow up pakar.

sya plak. skrg dh 36 weeks. last berat 30 weeks masa tu 77.6 kg. pastu check up masa 33 weeks, 77.4 kg. n masa check up 35 weeks 77.1kg. skrg sya kurang slera Makan. lapar tapi slera nak Makan tu dh kurang. pening n rsa mual2