kuning baby

Hai, biasa mommy2 sni hri kbrpa bawa ank ke klinik? #babyOneDay

12 Balas

Lepas discharge dr hosp, esoknya terus pegi klinik check kuning. Mcm kes saya pula, pagi bawa baby check kuning. Petang bawa pegi klinik lg terus baby warded. Kuning tinggi sangat. 300 lebih. Kena tido bawah lampu biru

Klu xde kuning xpayah la bawak.. Nnt misi dtg rumah die akan tgk samada ada kuning ke x.. Time tu la misi akan bgtau kene p klinik bila.. Bila dh g klinik, doc akan bgtau lagi bile kene cek lagi..

5y ago

I see.. Tq sis ngam2 esok misi dtg rumah lawat

biasa nurse kk dtg rumah untuk cek bayi dan anak.tp hari first dh boleh g klinik bgtaw dah bersalin.nnt dia dtg.kalau perlu perfi klinik baru dia bgtaw kemudian.selamat berpantang sis.

5y ago

Yapp .. Tq sis td nurse kk sda dtg cek..

Tq mummy2 for the respond😘 nurse ada call juga utk dtg mlawat.. N bby sah ad kuning hmm, hope bby cpt turun kuning, x snggup tngok nangis2 kena cucuk kaki hehe

Sy lps kluar hosp misi KKIA ada dtg melawat ke rmh tiap2 hr..klu baby kita 2 ada kuning,misi 2 akn srh bwk baby ke KK plk utk ambik drh

Lau baby Ada kuning pas kluar hospital bisuk nya kna p klinik hari2 smpai kuning baby turun ..Kat sabah bgtu 😁 ngri lain x pasti sis

5y ago

Iya samaaalaa. Tmpt sy pun

Hari ketiga da kat rumah, pagi2 husb da htr buku pink kat KKIA..dlm pkul 10 hr yg sama nurse da dtg da..

biase misi dtg umah dlu cek kt umah.. n da 3 4ari ank npk kuning bru die suh pi kinik amik drh ank..

Keluar2 dari hospital nurse kk akan bgtau suruh g cek kuning..

If baby no jaundice don't need to bring them any where thou.