Ectopic

Hai, baru semalam I buat operation ectopic 9 weeks(1st baby) , mereka keluar tuib kanan. nak Tanya sikit... I boleh mengandung lagi kan... Lepas berapa lama I boleh try untuk anak... Boleh ajar saya cara berpantang.... Really needs mummies advise n motivation words. I'm so down.. First time pregnant after 5 years marriage

1 Balas

Hi! Ya, Sudah tentu Puan masih berpeluang untuk hamil, jangan risau ya. Kawan saya hamil tidak lama selepas dia operation keluarkan baby yg di tiub fallopiannya. Take your time to calm yourself, bersemangat kembali dan kemudian teruskan perjuangan. May God give you the strength and a healthy pregnancy soon! 🤲🏻😇 Berapa lama Puan boleh mencuba mendapatkan anak lagi? Ini bergantung kepada persediaan diri Puan dari aspek fizikal dan emosi. Namun, sebaik-baiknya selepas 3 hingga 6 bulan selepas pembedahan (3 bulan bagi pembedahan laparoskop dan 6 bulan bagi pembedahan biasa). Sebagai persediaan, Boleh try google castor oil pack.