Ectopic

Hai, baru semalam I buat operation ectopic 9 weeks(1st baby) , mereka keluar tuib kanan. nak Tanya sikit... I boleh mengandung lagi kan... Lepas berapa lama I boleh try untuk anak... Boleh ajar saya cara berpantang.... Really needs mummies advise n motivation words. I'm so down.. First time pregnant after 5 years marriage

5 Balas

Sy last year,bln 2..ectopic..mmg xtwu mse tu..buang yg left punye,then me n my husband mcm trauma jgk..kte try to take rest,amek mse physically,mentally..lme jgk,dlm bln 10 mcm tu baru mencuba balik..alhamdulillah,skrg 27weeks..kne positive,berusaha,tawakal..mintak kt Allah..inshaAllah rzki Allah bg bila smpai wktu..pantang tu,sy pantang dlm 2mnggu cmtu je..byk mkn ikan,sayur..cuba mkn mknan brkhasiat slalu

3y ago

ouh btw,bln 2 baru lekat..coz b4 tht pun,we're not really try hard la..slowly..dun want to stress out ourselves too.. 😊

I don't quite know abt berpantang, but i guess you should avoid anything cold and windy at least for 40 days. I'm so sorry for your loss dear but rest assured..there are plenty of women out there can still get pregnant with one tube gone. And it's possible for you too. Please get plenty of rest for now. Wish you good luck

Saya pon sama.. Dah buang tube kanan.. Makan je apa2 yg berkhasiat.. Peratusan untuk pregnant semula sama je.. Tapi elakkan mencuba pregnant semula dlm masa terdekat ya.. Pengalaman sendiri sebulan selepas buang sy pregnant semula.. Tapi tak bertahan.. Miscarriage 7 weeks.. Bagi rahim kita berehat dulu..

4y ago

Kalau nak lepas berapa bulan...

Ya. Masih boleh mengandung. Salam takziah. Banyak kan berehat ya. Bab pantang tu sy bersalin haritu memang tak strict. Makan je semua. Tapi berpada la

4y ago

Tq sis. Harap Sgt utk cepat mengandung...

Rest well.. i hv few friends yg dapat baby after ectopic pregnancy.. theres still chance

4y ago

Hope ur words come true