Anak syurga

Hai aunty2 semua.. Nama ank sy ammar, umur 6 bulan, ank sy ank istimewa (down sindrom). Doakan sy kuat & tabah utk menjaga ank syurga ni ☺️

Anak syurga
120 Balas

comellnyeee dya ... melting tgok dya... 😍😍 sis, sabar yea...saya ada pgalaman jaga bby down sindrom ne..adik bongsu saya...tp alhamdulillah...tak susah jaga diorg ne... tak byk ragam...diorg mcm budak normal jgk..durg xagresif pon..diorg budak baik.. lama sya jaga adik sya mcm ne...lg senang nak jaga.. xtw la kalo budak lain..tp kebanyakan budak mcm ne yg prnah sya jmpa..smua baik², xkacau org, diorg npk comel je bila main² .. ne ada gambar adik sya..

4y ago

ye betul sis.. sya jaga dya smpai dya umur 5thn..skg da 6thn da..elok je adik sya ne.. tp tu je laa..budak sindrom ne dya lmbat besar.. adik sya da umur 6thn lebih da tp mcm badan bby lg ehehehehe bckp pon dya tak pandai lg... tp apa² sykur alhamdulillah...dya xda la pyakit yg yg kronik ...

ammar comel sangat sangat akk, moga anak syurga ni lah yang akan tarik akk and suami ke syurga Dia.. 💕 aamiin aamiin saya doakan semoga akk dan suami kuat hadapi semuanya... and akk kuat jaga anak akk sampai bila bila... dengan penuh rasa kasih sayang sebagai seorang ibu... aamiin..

4y ago

insyaAllah.. amiin. amiin. aminn... tq ☺️

comelnya ammar ni.. putih melepak je.. semoga ayah dan ibu ammar terus diberikan kekuatan dan kesabaran.. dan semoga ammar menjadi seorang budak lelaki yg baik bijak dan taat pd ibu ayah.. anak yg sangat istimewa ❤💕 #Flyingkissfrommamaqis

4y ago

alhamdulillah.. insyaAllah, tq mamaqis ☺️

Hi sis, minta maaf ye tanya.. Masa dlm kandungan dlu baby ada masalah apa2 tak? Masa scan ke doc ada cakap apa2 ke mengenai baby? Mungkin tanda2 down syndrome ke? Maaf ye tanya, minta sis share saja 😅😅 sbb sy pn risau baby dlm kandungan..

4y ago

Oh mcm tu.. Takpa sis, semoga dipermudahkan urusan sis dan keluarga ya. 😊 Anggap ini sumber pahala jaga anak istimewa.. InshaAllah..

subahanallah comel n handsome nya dia...sama dgn adik saya,adik saya dh 6tahun...insyaallah sis,anak syurga ni mmg akn sentiasa ada ragam nya,tp percyalah, ganjaran allah besar untuk kita yg syg n jaga anak² syurga ni.

4y ago

Amin.

Ya Allah u r such a cute baby Ammar. Aunty doakan awak membesar dengan sihat dan bijak yer. Be a good boy to mummy. To Mummy Ammar, kuatkan semangat, sabar dengan anugerah yg Allah beri. Pasti ada hikmahnya.

4y ago

Biasanya sis anak2 ni mmg ada istimewanya pada setiap mereka dan ia nya tiada pada anak2 normal lain... saya pernah melawat school utk sindrom down...they are all excellent kids even lambat tpi their mind powerful...semoga akak kuat ya..sah2 anak syurga ini akan jadi asbab tarik 1keluarga ke syurga..aminnn

comelnya anak ammar..ummi ana doakan..semoga ammar membesar jdi ank soleh ..anak yg kaya dan berjaya dunia akhirat ..smga ibu aya ammar menjadi asbabb mereka ke syurga kelak..aamiin.. saaaaayang ammar😍

nama anak kita sama...moga ammar besar jadi anak yg membawa kemakmuran... membawa cahaya(penerang)...dan jadi anak yg kuat imannya... mcm makna nama ammar... memakmurkan...penerang dan kuat imannya...

Hensemnya Ammar. mancung hidung. tergoda aunty. semoga Ammar jdi anak yg soleh. Ibu Ammar, insan yg terpilih dpt lahirkan dan besarkan Ammar. semoga sis dberikan kekuatan dan kesabaran. aminn

comelnya syg....moga awak jadi anak kebanggaan mummy daddy tau... utk mummy...moga bertabah utk mngharungi ujian yg Allah beri..n kuat dan byk2 bersabar dlm menjaga anak syurgamu