Pregnant 8 weeks

Hai Asslmualaikm mommies. nak tnya normal ke bila scan dekat klinik tak nampak hearbeat lagi? Sebab td scan doc x jumpa heartbeat. Ikutkan da 8 weeks. Risau sgt takut kantung kosong. #firstbaby

10 Balas

Tunggu nanti 2 3 weeks scan lg. Mcm sy sepatutnya dah 9weeks scan nampak kantung je 3minggu lg scan bru nmpak heart beat Sbb sy punya period takberapa cantik lepas stop depo so dr kata baby mgkin ada sedikir kecik seminggu banding ikut tarikh last period tuu.. sy dpt 2 due date bersalin 😅😂

2y ago

Ok yeke. Tq sis. Lega dgr.. rse down sgt

Sesetengah ibu 9 weeks je baru nampak, depends ada yg awal and ada yg lambat. Jgn risau & stress kan badan, just be positive all the time. Boleh try klinik swasta lain bila sampai 9 weeks. Meanwhile makan vitamin folic acid dulu. After breakfast, in the morning 1 tablet.

2y ago

Sbb tu kita selalu kena try different opinion, jgn risau❤️

Normal sis. Tunggu 2 ke 3 minggu lagi. Kalau boleh try klinik lain & try buat tvs scan dari bawah. Biasa scan dari bawah lagi jelas. Semoga dipermudahkan 🌹

mmy tggu dulu.. tecik lagi tu tu yg x nmpk heartbeat asalkn ada janin pun ok dh.. tggu lg 2 mnggu tgk mcmna.. all the best for mummy ❤️❤️

2y ago

Tq sis hrp ada la. Masih x berputus asa

tggu lagi 3 weeks, insyallah nmpk . klu kes sya week 8 x nmpk smpi week 11, trus kna refer pakar. tapi sya dh gugur x smpt jumpa pkar.

sis scan kat mana? kalau area sis ada klinik ajuwa try dkt situ. dia punye scan mmg clear. murah pun murah x smpi rm100

2y ago

Ls klinik dr laki atau perempuan

samalah saya pun 8weeks takde heartbeat lagi. doc suruh datang scan lagi 2 minggu. so dapat dah date untuk repeat scan...

takpe mommies ,boleh try scan lg 2 minggu..sbb baby kecik sgt😊 jgn risau ye..

stgah org 9-10w bru npk sis...sy 10w bru npk..

its normal