Pengalaman inject Kancing gigi + air gula

Hai Assalamualaikum mommies, Saje nak share pengalaman minum air gula pakej dengan kena cucuk kancing gula dalam masa 1 harii 🥴. Air gula KK saya mungkin ada perisa sebab rasa oren sikit + mcm bersoda mungkin sebab glucose tu sendiri. Tegukan pertama terminum banyak terus sebab saje nak habis cepat rupanya teknik tu tak berapa bagus ya rasa nak keluar awal2. So first tu rasa dulu, kemudian cuba habiskan. Jangan paksa minum slow2 pun takpa. Bayangkan air JUS2 sedap kat 7E. Habis minum air gula terus rasa pening nak pengsan. Nurse kata normal bila orang tak berapa minat minum air manis. Mual ada dam beberapa kali nak termun, tapi tahan jela sbb tak sanggup repeat minumm. 2 jam tunggu kt KK ja sebab appointment cek perut sekali. Pening main fon jadinya termenung ja banyak + berangan nak makan apa lepastu. Tiba kena cucuk kancing gigi sekalii. Saya sendiri dulu mmg selalu appointment sbb ad penyakit jadi dan terbiasa dgn jarum. Sejujurnya agak perit sikit ubatnya terasa kat bahu lepas beberapa jam pun. Tp kena tarik nafas slow2 lepas in sha Allah boleh manage sakit tu. Sekejap je sakit don’t worry 💪🏻💪🏻💪🏻 Habis cucuk kancing gigi nak ambil darah kali kedua tu dah leman dahh tapi takpee kena bangga dapat 3 jarum dalam sehari 😂. Lega survived tadi tapi kena prepare mental untuk second memandangkan skrg umur 25 tahun ke atas kena minum 2 kali air gula + sekali lagi injection kancing gigi. Demi kesihatan dan anak kita kena strong dan fighting sama2 in sha Allahh 💪🏻🫶🏻✨ semangat mommies ! Positive mindset penting. (Tepuk bahu sendiri juga) Siapa ada pengalaman sama semoga dapat support mommies yg lain. #sajekongsi

2 Balas

Sama la 😂🤭, pagi g amik darah pastu minum air gula, Sambil² tunggu 2 jam tu, appoiment cek up 5 buln, Dah sattle cek up, g amik darah kali kedua... Alhamdulillah ptg dpt Result yg ok, Tp HB tk ok plak, kne repeat amik darah lg skali 😅😅, doktor ckp nk hntar g hspital luar sbb HB trun terus.. n skali cucuk kancing gigi 🤣 Sehari tu 3x amik darah, 1x kancing gigi

kuat mommy...