pening , mual

Hai assalamualaikum mommies² . Sy nk tnya . Sy ni baru pregnant . First bby ☺️ Xsampai 2bulan lg . Tp dh rasa mual pening . Nk mkn pun xberselera ? Ada tk yg mcm sy ? Klau boleh thu apa yg mommies² buat klau rasa mcm ni ? Mkn apa time xberselera nk mkn nasi . Hrap dpat mmbntu ?

36 Balas

Saya pulak normal ke, Kuat makan, asyik lapar je baru nak masuk 7 mgg. Ada juga la lepas mkn kadang saya mual, tp Tak keluar. Risau pulak berat badan Naik..

5y ago

Mayb atas orang kut . Sy msa thu preggy tu slera makan kurang. Nasi kalau mkn pun 2 3 mulut jer . Sekarang 9weeks 3days . Alhamdulillah selera makan mkin mnjdi² . Hihi

Sis kena try and error makanan yang mana blh buat sis tak muntah.. Sbb sy pun alahan teruk even minum air kosong pun blh muntah..banyakkn makan buah2..

Sy pun mcm tu doc sruh mkn berulang tpi dgn kadar yg skit.. Sbb bila kita perut penuh tu yg buat kita mual.. Sy ikot kata doc n skrng sy kurng mual..

5y ago

Oh mcm tu . Ok . Sy try buat mcm ni . Trima kasih yer .

Sama jg dgn sy.. Awl2 pregnant mmg alah truk. Mknan lgsg xleh telan.. Rs lapar tp bila mkn ja abis muntah.. Sy minum susu & minum air oren..

5y ago

Ya sama skrg dh ok.. Asyik nk mkn ja skrg.. 😊

Sama la sy baru masok 7week...lain mcm rasa badan ni...badan sakit2 nk tido pun susah...bab mkn jgn ckp la semua nye x lalu da..

5y ago

Kesian nya . Kene mkn jgak untk dpatkan tenaga tu . Sy skrg alhamdulillah dh ok kalau bb mkn . Cuma pgi pgi tu rasa pening .

Sama.. Kite baru 6 weeks.. Nasi mmg xselera.. Tpi trylaa mee ke roti ke.. Susu ke.. Selera makan hilang tapi perut pedih.. 😖

5y ago

Haa saya pagi2 rase mual.. Tpi xmuntah.. Mual tu xtahan tu

Sy pn tgh alami skrg ni..lgsg x selera mkn nasi, mkn ckit muntah. Sy mkn ikut mna yg sy ada selera je, mcm mkn roti ke minum susu ke

5y ago

Sy skrg dh ok dh . Selera makan brtmbah . Hihi

Sis hiris lemon letak je kat hidung..buat air lemon suam insylh kurang la sikit rasa mual..nak tdo hiros lemon letak atas muka

5y ago

Sama2 sis

sis bole elakkan makn makanan berminyak, bersantan, yg pedas² .. Banyakkan makn buah buahan.. inshaAllah..

5y ago

Trima kasih sis . Nnti sy cuba elakkan.

Saya pun sama macam sis, saya makan nestum dengan buah-buahan je tu je yg mampu telann..😂😂

5y ago

Smpai bila awk mkn mcm tu yaa ?