pening & mual

Saya tahu pening & mual masa prgnt ni mmg umum brlaku..tp sy xthan hari2 pening kple makn skit dan munth blik.bdn pon mcm xde tenaga.nk brdri pon rse nk pengsan.doktr sggst kn mkn pndol.sy mkn still sma.ada ubat / mknn lain yg ibu2 thu tak utk hilngkn pening ni?

3 Balas

Sye pun slalu pening kepala sis start 12w ni. X leh bawak bincang btol pening dia. Mula2 engat hb low gak tpi bukan sbb tu sbb hb sye ok je mantain. Klau tanya doc, bnyak lagi sbb lain. Sbb rahim nak membesar pun boleh buat rse pening pale. Cuaca panas pun ye. Letih sngat pun ye. Mcm2 sbb.

4y ago

kan..pening ni mmg xleh bawak bincng langsung..dktr suruh mkn pndol pon xjln hb sy pon ok tggi..

Hb sis ok ke? Sbb klau kerap pening kepala, tanda hb rendah.

4y ago

hb saya okay..14.50 ..tp tula kerap sgt pening ni .xthn

Hb awak ok x

4y ago

hb doktr ckp okay.tggi.