Clomid 50mg first cycle

Hai anyone, boleh share experience consume clomid? Some says ada possible to get twins. Betul ke? #TTC

6 Balas

Dulu masa sy ttc tu mmg ikut advice doctor. Clomid bantu matangkan telur & banyakkan telur incase Salah satu tu x cukup saiz dia ada yg lain yg sesuai n subur untuk disenyawakan. Twin tu rezeki, awak perlu dgr nasihat doktor jgn ambik tanpa dpt nasihat dr pakar. Sy byk kali dh ambik ttp gagal asyik gugur je, kali yg masa pkp baby ke 6 baru lekat selepas 12 tahun ttc. Alhamdulillah dh bsr dh baby skrg tggu second baby pulak tanpa clomid. Yg first je dgn clomid, yg second ni tanpa clomid tp dpt twin. Itu semua rezeki. Twin ke x tetap rezeki,kalau dpt twin lg seronok 💪💪💪

saya 2x dgn clomid.. 1st gagal ~ 2nd berjaya tapi gugur (not twin).. clomid buat dinding rahim saya nipis, so tak sesuai guna clomid.. Saya guna clomid pun dpt 1 je telur matang.. TAPI guna yg suntik kat perut utk matangkan telur tu dpt 6 telur matang & Dr taknak cucuk pecahkan sebab risau dpt kembar ramai sgt 😅 Tapi kuasa Allah, saya berjaya 2x pregnant tanpa clomid & so on.. Alhamdulillah ~ saya berjaya pregnant scr semulajadi 🤲🏻😇

Saya start makan clomid dec 22 and Jan 23 still dose sama. Bulan Feb ni alhamdulillah dah pregnant. Doakan saya selamat smpai melahirkan. Ttc 4 tahun 7 bulan

ada kebarangkalian sbb fungsi clomid bg telur kita matang.. kalau ada rezeki blh dpt twin

Ye. Kalau telur yg react lebih dari 1. Semua bergantung pada rezeki

mayb...jika ovari respond dgn clomid