Tak berapa nak mkn 😔

Hai. Anak saya umur setahun sebulan . Sebelum nak dpt berjalan mkn semua licin . Tp now dia asik nak belajar jln sampai tak berapa nak mkn. Ade tips tak mcm mne nak bg anak suke mkn semula 😅

2 Balas

Normal je tu mommies. Just tukar kekerapan bagi anak makan, bagi kuantiti sikit2 tapi kerap bagi makan. Skrg anak tgh fasa baru kenal kaki, jadi tu lebih buat dia excited. Mknn tu kalau contohnya tgh hari dia makan nasi tapi sikit, nanti dalam sejam lagi boleh bg dia finger food potato yg ada ayam & sayur. Tu dh complete food utk anak. Nanti petang sikit makan petang pula. Kena kerap bagi anak makan aje, plus kena kejar mengejar sikit biasalah taknak dduk diam 😊

cuba tukar tekstur makanan , macam anak saya kalau tolak nasi .saya akan tukar dgn organic noodle ni . dah snacking saya bagi multigrain cereal kalau dah buntu nak bg apa , kalau nak try produk baby food Fawwaz .boleh pm saya . 100% natural , tiada gula garam .manis semulajadi buah 😊 http://www.wasap.my/60176637302