sukatan air

Hai, anak saya baru masuk 8bulan, boleh saya tahu berapa oz/ml air kosong yg boleh d beri pada anak saya skrg?

1 Balas

Umur 6-8 bulan : 2-4oz air Umur 8-12 bulan : lebih kurang 3 cawan air Umur 13 bulan ke atas : 1.3Liter air (ni termasuk la susu, air kosong, makanan seperti sup ayam dsb). Sekadar panduan je ni mummy, apa2 pun boleh rujuk dgn doctor masa checkup anak ye 🤗

5y ago

😅😅 ok la tu kot 5oz..kalau baby aktif & byk berpeluh mmg dia perlu mnm byk air..sama mcm kita org dewasa la