Berapa oz/ml baby 1 bulan nyusu

Mmy boleh share anak mmy semua minum brp oz/ml mse umur sebulan? Kalo 90ml normal or banyak. Anak sy baby boy.

13 Balas

ikot demand baby awak. normal ja kalau baby minum byk tu awak. sbb demand baby akan meningkat mengikut usia baby kita. mcm 1st baby (boy) sy. usia 1@2bulan 2-3oz. 3@4bulan 3-4oz. 5@6bulan 4-5oz. sekarang usia dia 1y 10m minum susu 7-8oz. tapi ada je baby bila dh makan susu dia kurang. dn ada je baby bila dh makan susu still nak dn xberkurang mcm baby sy.

1y ago

most wc☺️

msa sya dlm pantang..anak minum 2oz(fm)..msuk sbulan full bf masih 2oz..fm dh tinggal(pkai botol sbb pam dan bukan direct)...2bulan 3oz(direct bf..pakai botol klau ambil susu kcemasan yg sya simpan dlm freezer)..skrg 3bulan..xtahu brapa oz sbb direct ja manjang..walaupun kluar berjalan..

Ikut demand baby. Kalau ikut sukatan, 30ml / 1 onz. Tp kena tengok juga dengan berat baby. Ada baby kuat menyusu especially boboi. Kalau puan bagi susu tu, tiba2 dia dah muak susu mungkin perut berangin or kenyang sangat.

1y ago

Okay2 tq info mmy

Banyak 3oz, anak saya 2 oz je dengan kekerapan dua jam sekali. Kalau 2 bulan 3oz okay tapi jangan bagi mendadak 3oz secara peringkat nanti baby cepat lapar kalau bagi banyak terus

1y ago

Ouh tapi 2oz 2 jam sekali eh? Anak saya sekali minum 3oz tapi nyusu 3/4 jam sekali.

Ikut kehendak baby awk jugak.. anak sy kalau time dia lps berak, dia blh minum sampai 120ml pun.. umur sebulan tp xda la sekali bg tu sampai 120ml, dlm 2-3kali bagi jgk la

1y ago

Ouh okay2 tq awak 😊

Paling lama jarak susu baby bawah 6bulan 3jam tau sis..jangan tunggu sampai 4jam..kesian baby lapar & dahaga

baby sy lahir berat 3.01kg, every 2hours dia mesti menyusu 2oz baru cukup utk dia..lahir on 11.3.23

baby sy sbulan.. tp minum 2oz stiap 1 jam.. x ok ka?

anak sye 3 oz selang 2 jam or ble2 dye mintak..

1y ago

Ouh okay2 tq 😊

Kebiasaannya, 2-3oz.