Baby makan

Hai.. ade tak mommy2 kt sini anak nak masuk 7m, tp makan tak berapa sgt.. means dia tak mau langsung mkn.. dh offer mcm2 still tak mau.. mama kt sini risau sgt.. pls share pengalaman mommy semua

1 Balas

Mama jangan risau. Biasalah baby taknak makan sangat. Sebab dia menyusu badan kan. Susu masih makanan utama dia. Dan dia pun sebenarnya fasa pengenalan makanan supaya dia dah 2 tahun nanti dia nak terima nasi. Cuma kalau belum cuba pelbagai texture, cuba try dulu. Kalau biasa bagi blender hancur, bagi yang bubur lenyek pulak. Kalau dia tak suka yang pekat2, cuba yang cair masakannya. Hihi baby macam tu lah baru nak cuba2.