Baby dh 9 bulan.. tapi Masih tak mau makan

Baby sy dh 9 bulan lebih,nk masuk 10 bulan... Tapi sampai sekarang dia hanya minum susu,air suam and susu campur nestam sahaja... Dia tak mau mkn langsung ,kalau suap dia akan ludah balik ... Sy dh Cuba bagi dia mkn seawal 5 bulan lagi.... Saya risau sangat terhadap kesihatan dia....

5 Balas

time mandi or lps menyusu sis gosok² tak lidah dia?yg putih² kat lidah tu.org ckp kene gosok.risau dia tak selesa kat situ.anak sy pun mcm tu dulu.lps sy kerap gosok² lidah dia.then dia pun ok.then skrg pun da suka mkn.apa sy suap suma dia mkn.mesti buka je mulut.dulu nak buka mulut pun susah

Awak join group Happy baby Foods Malaysia dkt FB. Mcm2 dkt situ tips, resepi. Awak type je apa2; contoh, baby tak makan, resepi airfryer, finger food dekat search tu nanti macam2 keluar. Semoga membantu ☺️

Nestum manis, taste bud dh biasa yg manis so bila mkn real food dia reject. Kenyang susu pun bole jd jugak. Try offer mknn dulu sblm susu. Bg dia explore dgn mknn. Mkn sama2 dgn baby.

Nestum tu elakkan. Menu apa je yang awak bagi? Dah try finger food? Dah try bagi anak makan sendiri?

Maybe dia nak makan sendiri sis boleh try cari menu finger food untuk senang baby pegang