besar atau kecil

Hai , ada yg tau ke kalau 16cm tu sebesar apa ya besar kah atau kecil sbab saya dh 4 blan tpi dokter scan 16cm ..saya risau lh perut sya pn nmpak kcil ..tlg sya mommie² dkt sini ni.. Sya tk tau lh bb ank prtma?

5 Balas

Klu doktor xckp pape means ok je saiz baby tu. Klu nk lg konfiden boleh standard saiz baby ikt week kt apps ni atau gugel je. Perut tu xyh risau as long as saiz baby ok. Perut bsr pn buat apa klu baby x sihat. Sy ni yg tggu hari je nk beranak sume ckp perut kecik tp tetap mengah nk bwk. Baby ok je sihat membesar. Saiz perut x penting, saiz baby yg penting.

Ok la tu sis. 16mnggu bersamaan dgn 16cm ukuran tinggi rahim. Slalu2 tanya dkt nurse jgk tau. Tp biasa diorg takde ckp apa2 tu mksudnya ok je..

Kalau doktor tak cakap apa-apa normal LA tu. Biasa saiz baby kena ikut saiz minggu kan. Contoh kalau kita 16week ukuran rahim kita 16cm.

ambik la pembaris ..tengok saiz tu dekat sna..

4y ago

Hahaha kannn.. Dkt apps ni pon ade rujukan gmbr

Refer ni sis