PERUT TAK NAMPAK 15W

hai mmy, ada tk yg mcm sya? dah mnggu ke15 tpi tk rsa lgi ketulan dkt dlm. tpi prut adalah mngeras. setiap hari. sya type org yg lemak dkt perut. beratt 79 utk tnggi 167. nurse ada tekan2 bhgian prut msa mnggu 12/13 tpi tk rsa lagi. sya risau bby kcil dn sbgainya. sbb sya gdm. jadi overthinking . bila prut mngeras mmg nmpk lh bby bump, tpi prut sdia ada kn dh tebal sbb lemak2 . #bantujawab

7 Balas

sya pun jenis berisi juga sis berat sya 85 tggi 168 .mcm hritu sya pergi checkup 10 wks pun nurse ckp x de bump lgi tpi dah stat bulging la. skarg dah 13 wks .sya x tau la perut keras ke lembut ke tpi yg pasti kalau cuba tahan nafas tu nmpak la perut kat bawah tu dah membonjol dan rasa mcm berat kdg tu .

sy da 12w..tp perut da mcm 4/5bulan 😅 org tegur perut besar tp Kita jenis tinggi 168cm..berat maintain aje sejak awal pregnancy 85kg..so kalau pki baju besar,mmg xprasan pregnant..

Boleh je sis buat scan dkt luar tgk keadaan baby, boleh tahu berat baby, dari situ boleh tahu sama ada baby kecil ataupun tak. Moga dipermudahkan urusan mengandung 🤲🏻

saya berat 49kg tinggi 156cm je.. preg 15minggu jgk and belom nmpak perut.. tpi alhamdulillah doc ckp baby okay just kena jaga permakanan

saya dah nak Masuk 20 week Pon macam Tak ngandung perut nya😁lemak tebal mmg susah nampak baby bum

normal sbb bby nya pun kecil. 20w baru +/- 300gm jgn trlalu pkir sgt, enjoy ur journey

normal