GDM

Hai ada x mommy dlm ni yg sangkut kencing manis..saya xkuat mkn nasi,minum manis2 pun kurang,family pun xde keturunan yg ada kene kencing manis. Td nurse call dia ckp sangkut.bacaan sblm minum 4 lps minum naik 7 . Jadi risau pulak. Kene pulak buat bsp.Bagi tips utk turunkn bacaan

12 Balas

biasa nya kalau dah control pun tinggi hormon. Sy bsp sebulan sekali, bacaan ok 4x kurang dr 6. Kena kawal permakanan, sarapan dn makan ptg mkn roti gandum. Tengah hari nasi 1 senduk je. Air manis tak sentuh langsung.