Bf and Pregnant

Hai. Ada tak ibu2 di sini yang still Bf ank nya tapi prgnant. Mcm mana ibu2 brtahan ya dengan still bf dan tak lesu ke ya?.

10 Balas

Saya. Sekarang anak 1y6m. Saya pulak tengah pregnant 19w. Anak saya fully bf dan taknak susu formula langsung. Sekarang pun susu saya memang dah drop sangat. Tapi bila gitu saya terpaksa bagi je anak minum air apa apa pun. Sebab doctor pun suruh saya stopkan. Bukan sebab tak kesian, tapi sebab saya kerap nak pitam. So bahaya jugak untuk saya dan kandungan. Doctor kata anak takpa sebab dah makan, jadi dia minum air lain pun takpa.

Saya bf masa pregnant..sampai skrg pun still bf..tapi skrg saya tak pregnant la..dl saya makan mcm biasa je..mmg makan banyak....bila time dtg tak lalu nak makan..saya tak layan..saya makan jgk..tapi kalau awak jenis letih muntah2..better tak payah bf..sbb awak nak jaga diri pun xlarat. Kalau hb rendah makan ubat utk tambah hb

Masa peknen ke2,still bf anak pertama sampai bersalin still bf anak.Bersalin anak ke2 masa anak 1st 2y3m.bf anak 1st sampai 3y5m..Tandem menyusu.Saya banyak makan nasi je.Tu yg bagi tenaga pada saya.hehehehe..

🙋🏻‍♀️ still bf tp pregnant..mmg letih n cpt lapar..kdg tu bole stress tp trima je...amal kn kurma setiap hari..mnum susu pon letak nestum sikit..mkn mknn yg bole tmbh tenga..

Me!! Banyakkan rehat makan kena jaga. Dan paling penting jangan stress². 💪🏼

Salute to all mommies who is preggy but still breastfeeding. 👏👏👏👏

Bnyakkan maknan sunnah...dan yg pnting rhat antara 2 ke 4 jam shari...

Bykkn mkn n minum n rehat....

Penat sgt tp bole thn

Bykkan berehat