duphaston on 10w6d

hai ada sapa2 yg doc suh ambik duphaston ke sbb kantung baby ada tak cantik sikit bhgn bawah huhu, pastu apa jd eh? ok ke kantung baby pastu? ghisauuu huhuhu im a first time mommy 🤲😩

5 Balas

Sya ada tanya Dr pasal kantung tak bulat/cantik tu, Dr ckp normal je.. yg penting baby sihat. Lama2 akan bulat sendiri. Sya pun tengah ambil duphaston skrng sebab ada spotting, semoga kita semua baik2 saja sis

Sy pun tgh makan ubat duphaston sebab minggu lepas ada kuar darah merah fresh tapi scan semalam untk buka buku alhamdulilah baby ok jantung semua ada..sy bru 8week 4day

Duphaston tu ubat kuat rahim sis.. saya kena makan sampai 20 weeks sebab ada sejarah keguguran 2 kali..

9mo ago

KK bagi sis.. beli sendiri ubat tu mahal 😂 satu kotak dah Rm60. Ni doc suruh makan sampai 20w pun berapa kotak dia bagi. 5 kotak

Saya pun masih on duphaston dari 5w sampai skrg 14w. Spotting dah stop

ubt duphaston utk kuatkan rahim.. kena makan lah . bnyk kan rehat