Due bersalin 13/7

Hai ada ke kat sini yg sama due? Share la apa perasaan korang

24 Balas

Due 27/7. Perasaan saya skrg excited dan lebih kepada takut je sbb first baby mcm² bermain dikepala 😆 saya fikir risau kena gunting atau czer, kalau boleh nak beranak normal je tanpa kena gunting jahit apa semua tu, saya siap practice cara² nak push baby dan kawal pernafasan, harap nanti kalau dah masuk LR hafal la segala step tu 🤣 pastu kerap kencing tapi ciput je alahaii haha 😆 nak tahan tak boleh sendu ke gelak ke bersin pon mesti terkeluar 😅 pinggang pulak jgn cakap la sakit dia ya allah tgh baring ni nak tukar posisi terus bunyi kruk krak alahai risau saya ingatkan tulang patah ke apa tapi tak pon maybe sbb berat kot 😂🥲 Apapon semoga dipermudahkan urusan kita bersalin mommies semua. Welcome to the world july baby 🥰

1y ago

Sama laa sy pun takut more dari excited sebenarnya. Maybe sbb first time nk beranak tu kan. Tapi nak tanak kene hadap gak kan haha. Semoga senang la proses bersalin kita nanti aminnnnnn

saya 14/7 anak ketiga..mlm2 mmg dh xlena tido asyik tjaga..skit pggang, celah kangkang n bwh tu dh strt sakit..tp baru ni check kd,nurse ckp bby blm msuk sarang lg..moga smua urusan mommy dpermdhkn dan bby n mmy sihat selamat smua nya..aminn..n hrp2 smpt raya haji smuanya hehe..

1y ago

Amin. Saya 4 july ni edd tp takut sbb first nk beranak kot. Semoga urusan kita semua dipermudahkanla ya 🥲

13/7 hadir tapi kena bersalin sebelum 38week kalau tak bersalin lagi kena induce sebab gdm on ubat, perasan skrg 35week pujuk baby suruh keluar sebelum 38week tak pernah kena induce baca pengalaman org induce sakit ganda² seram 🤧

saya due 15/7 alhamdulillah baby msih okey2 didalam.cuma tak boleh buat byk kerja pinggang jd sakit,kerap jugak mengeras tp tak lama kjap2 je.. semoga kita semua dipermudahkan urusan bersalin nanti amin🤲

Saya due 22/07, tapi dah dapat date untuk czer pada 14/07 ni. Nervous and excited at the same time!!! Doctor kata estimate berat baby nanti time bersalin 3.8kg. Fuhhh. Berpeluh muka mommy dengar. Hehehe.

Sy due 12/7.. Rasa nyilu dan kerap sgt kencing.. Sakit pinggang tu tak pyh cakap la.. Rasa nak baring je seharian.. Semoga urusan kita semua dipermudahkan.. Aamin aamin.. 😊

1y ago

Ye betul. Rasa nak kencing je all the time. Lepas tu rasa nak baring je kan? Nak berjalan apa semua tak larat dah.

InsyaAllah sy due 30/7.. first baby.. nervous tapi tak sabar sgt nk jumpa baby.. semoga Allah permudah urusan ibu2 bersalin nanti.. 🤲🏻🤲🏻

1y ago

aminn 🤲🏻

saya due 29/7 tapi dah admit wad sebab ada pp type 2. mungkin bersalin awal dari tarikh due. perasaan saya skrg ni, saya dah bosan duduk dalam wad. hahahaha

12mo ago

adui.. sian mesti rasa bosan.. sy minggu nie masuk ward kt HKL. skrg masuk mggu ke-36. harap semua ok

Due date 7/7. Rasa excited n nervous at the same time.😂😂 tidur asik tak kena je position. Firstbaby. Harap semuanya dipermudahkan

siti asiah : nurse takde cakap apa2 pulak cumanya nurse suruh perhatikan tanda je. rabu ni saya ada checkup lagi tengok nurse cakap apa