Cara epidural di cucuk ketika hamil nanti!

Haa...macam ni lah cara epidural ketika bersalin nanti. Jangan takut, relaks je. Ibu kena kuat! 💉 Ada ibu-ibu yang pernah cucuk epidural tak atau bakal memilih epidural untuk bersalin nanti? Jom kongsikan pendapat atau pengalaman anda! #theasianparent #theasianparentmy #epidural #paduanbersalin #infoibuhamil

Cara epidural di cucuk ketika hamil nanti!
15 Balas

pernah amek epidural masa bukaan dah 6cm, proses dr pakar anesthetic, 1st cucuk tahan sakit dlu, 2nd baru masukkn tiub yg supply ubat trough spine, masa masukkn tiub kne sit still, jangan dongak jangan melentikkn badan, just relaks je.. tak sakit pon masa dia masukkn tiub tu, masa kluarkn pon xsakit sbb bahagian abdomen tu dah kebas. tpi bahagian vagina still rasa sakit masa ada contractions, kepala baby kne tolak kluar dr pintu rahim, dr situ la dpt tau beza perut tgh contraction ke tak

1y ago

sy bersalin normal hospital ampang tahun 2021 dorg bagi epidural masa bukaan sy 6cm- 7cm. mmg kurang sakit contraction tu, tp ada juga rasa sakitnye.