Batuk Berkahak

Hi guys nak tanya macam mana nak hilangkan batuk berkahak baby ya anak saya 11 bulan setiap malam akan batuk ,dh pergi klinik untuk nap dan makan ubat pun still sama tapi bila sedut hingus mlm mesti tersedak sedak ada any tips tak

3 Balas

pengalaman saya..if baby selesema, sy akan on malam2 humidifier sbb apa nak lembabkan suhu bilik..malam je mmg udara sejuk kan..baru anak selesa tdur. anak sye xsuka idungnye kena kacau..tp cara nie bg sy berkesan senang dia tdo..if batuk berkahak bgi sy kalau ubat xjalan juga sy pakai minyak aow atau youha cream sis...kena rajin sapu tau..aow oil tu sy letak kat dada, belakang dia,idung dgn bawah leher...but for dada sy buat urutan utk legakan dia...haa dh tu..mmg dia muntah kahak..oo ya after sapu tu..sy ada buat percussion teknik sekejap..tu je..

Buat percussion teknik dgn kerap

sedut hingusnya