Baby 2 bulan batuk

Nak tanya macam mana nak buat ya bila baby batuk. Tapi tak berkahak. Boleh bagi ubat ke yg dr bagi? Kesian lah kecik kecik dh kene makan ubt macam mana ya..#baby

1 Balas

Kenal pasti dulu kenapa baby batuk. Persekitaran? Ada yang tak sihat ke dalam rumah? Minum FM atau BF? Kalau FM, mungkin tak sesuai susu. Kalau awak BF, kerapkan susu untuk baby. Ubat yang doktor bagi, boleh. Tapi pengalaman saya, saya tak pernah bagi untuk baby. Saya kerapkan tepuk percussion, bersihkan rumah selalu biar persekitaran baby tak berhabuk. Mandi pun dengan air suam. Kalau ada yang tak sihat, jangan bagi dekat dengan baby. Lepas tu suhu dalam rumah tu tak terlalu panas, tak terlalu sejuk. Terpulang pada awak nak bagi baby makan ubat atau tak.