Scan 8week

Kalau ikutkan dah 8week tapi bila scan jadi 7w 1d . Normal ke ? #ingintahu #firstmom

Scan 8week
14 Balas

Normal sis. Bilangan minggu yg kita kira selalunya ikut tarikh akhir period. Tapi bila scan Dr akan ikut saiz janin. Kalau berbeza selalunya akan revise tarikh due date. Ikut yg scan. Biasanya berbeza sbb kitaran period kita mungkin lebih.. Mcm saya kitaran haid tiap bulan lebih 30 hari..kdg2 dekat 40 hari baru period balik setiap bulan.. Kebayakn org 28 hari je mcm tu.. Jadi ada beza dari kiraan dgn yg kita scan.. Ikut yg scan..

2y ago

Kann.. Waktu subur kitaran 28 hari selalunya hari ke 12.. Kita yg lebih 30 hari ni kena cari hari subur kita bila sbb lain dr orang.. Test punya test, rupanya hari ke 16 atau 17.. 😂😂

Dh dgr degupan jantung baby ye? Saya pun harini sepatutnya 7w1d taknak gi scan lg tpi sbb ada keluar light light brown skit so saya pegi scan. Alhamdulillah dah dgr degupan jantung baby tapi baby small lagi baru 6w3d. And Dr bg ubat kuatkan rahim. Ada ke mommy mommy yg mcmni jugak?

2y ago

Alhamdulillah sist. kalau x pe kalau normal kan. risau lebih. sbb banyak jalan td kan. esok nk check scan insyallah mudah" an x pe.

Normal. Tarikh due pun klu dia tukor mybe tu anggoran tarikh awk bersalin klu lebih dari seminggu tu mknenye ade mslh tu saye dgr dri doc lh saye pun gitu jugokk

Normal. Sy scan at 6weeks bila ukur jd 5weeks 1day Tp Alhamdulillah dh nmpak janin dan heartbeat dot kecik je 💗

Normal awak, beza 1-2minggu takpe saya pun beza 5 hari….. patut dah 8w4d tapi scan 7w6d, dont worryy

normal je sis . 8week tu kalau ikut tarik period kita . kalau ukuran janin mesti dh lari sikit

biasanya selagi tak more than 2weeks beza dia kira oky je tuk yg baru² ni

lebih kurang xpe dik.. jgn terlalu undur ke blkg

sama mcm saya memula haritu. normal doc ckp

Saya beza 2-3 weeks. Tggu next scan 😆