Scan babyyyy

Saya last period 25/2. Semalam pergi scan, saya dah 7w 5d. Tapi ikutkan tarikh last period saya 25/2 tu sepatutnya 7w 1d. Normal ke?😅 tapi baby ok je dah ada heartbeat. #ingintahu #firstmom

11 Balas

organ first yg terbentuk adalah jantung.. mmg akan nampak heartbeat.. usia kandungan ikot saiz n berat baby tu .. kadang2 pon scan bukan betul2 tepat.. so mmg normal la kalau miss satu hari dua hari gitu.

normal kalau lari 1-2w.. kalau lebih tu bahaya. contoh patutnya usia kandungan 28w tapi scan usia kandungan 20w ja. haa tu bahaya, lari jauh sangat. kalau beza hari ja tu normal ja.

1y ago

macam mana doktor kira due tu?? melalui scan ke?

Normal lah tu. Saya masa kira kitaran haid tu patut dah 9w tapi dr ckp baru 7w😂 sebab period tak regular

Ok je tuu. Sy pn scan 9w 4d. Tp klw ikt tarikh prd bru 9w 1d . Jnji bby mmbsr dgn baik

Kalau period regular tu xda mslh lari +-2w camtu

Kiraan drpd 1st day period bkn last day period sis

1y ago

Iya sis mmg kiraan dari first day period dah tu😅

Normal je tu janji heartbeat ade cantik je

Normal awak. +/- 1 week 😊

Tanya doc

normal