Cara Atasi Bengkak Kaki Ketika Hamil

Gejala bengkak pada beberapa anggota badan sewaktu hamil adalah perkara normal. Ia boleh terjadi pada pergelangan tangan, tapak kaki, betis dan beberapa bahagian badan yang lain. Untuk mengatasi dan juga merawatnya, ada beberapa cara yang boleh dilakukan.

Cara Atasi Bengkak Kaki Ketika Hamil
6 Balas

Sy dr kandungan 6 bulan kaki dah selalu bengkak. Mungkin sebab nature kerja, kena banyak handle event jalan sana sini. Atau berdiri lama utk masak. Alhamdulillah walaupun bengkak tp tak pernah sakit. Hubby selalu tolong urut jugak. Now dah 9 bulan, masih bengkak tp tak seteruk dulu. Biasanya balik rumah dah rehat, kaki dah surut tak bengkak.

alhamdulillah tak bengkak 🥰

dh 35w..bengkak dh kaki

👌🏻

Bagus

👍