gdm on diet

gdm on diet sangkut masa mnum air gula kedua. tapi tekak ni tringin sangat makan brger tepi jalan 🥺🤣. kalau bukan hari buat bsp boleh ke makan brger tepi jalan tu ? 🤤

3 Balas

sy pn gdm on diet. mmula sy jaga sgt mkn smpai nk pengsan check tgk kurg sgt gula. lepas tu husb sy ada pengalaman jaga mak dia diabetes, dia ckp bacaan sy nie normal je. sy mkn apa sy nak, kcuali fast food & air gas. skrg alhamdulillah. husb sy belikn set utk monitor gula tu kt pharmacy, so sy monitor sndiri. puasa start 10pm pagi sy check. hehe 😁 yg pnting santai2 je. kita bkn diabetes mcm org yg xpregnant tu. so jgn stress sgt mcm sy sblm nie smpai nk pengsan memikirkn. santai2 tp still pantau. 😘👍🏻

hehehe..kalau saya² makan je. astu minum air putih lebih setiap hari. paling koman pun lagi seminggu nak amik bsp,jaga makan dan minum. jangan ambil makanan dan minuman yg manis² dan berlemak.

2y ago

kalau jauh lagi dari tarikh nak amik bsp,makan je sis. faham sangat perasaan tu,selagi tak dapat makan selagi tu lah teringat je. sedih pun ada 😂😂

makan sist..xpe..sikit pun jadilah.. cam sya smalam teringin nak makan magi..ingatkan nak rasa sesuap 2 suap..eh xsedar abis sepinggan..ermm..😅