GDM Diatebes

GDM ada tak ibu ibu yang ada GDM week 12 dah detect . Macm mana ya dr ad pantau ke..

10 Balas

Sy la tu gdm ms 1st minum air gula 😅 skrg dh 28w so 2 mggu skli buat bsp..gula sy masa awal² takde la teruk sgt average 6 7 je tp doc suruh on insulin..sy follow jela..masa awal² on 6unit utk pg,tgh hr,mlm..pastu hypo 😂 doc suruh stop insulin siang cont mlm je 6 unit..pun hypo jugak..skrg ni sy mkn jela mcm biasa..x la cut sugar terus..amik jgk skli shari..bsp sy skrg smua dh ok 😁 hb pulak low 🤦🏻‍♀️