kaki bengkak

Haiii momy² nk tye, biase momy kaki bekak masuk brapa bln.. sy nk masuk 8 alhamdulillah x bekak LG.. tp biras sy 8bln dh bekak dah?.

24 Balas

Kaki saya ta bngkak pon makcik mkck saya dok cakap da bngkak da bngkak .. ta tau la tang mana mata dorang tngok kaki bngkak tu .. nurse gn doc pon cakap kaki saya ta bngkak .. skg da 40w4d .. syukur ta bngkak jugak .. tapi risau sbb masih takde tanda tanda bby na kluar pon .. 😭😭😭😭😭😭😭

Bengkak kaki ni dia atas pd org gk..mcm sy, dh masuk 35 minggu br nk bengkak kaki..Cuba utk tidur dgn tinggikn bantal surat la bengkak tu..esk pg bila Kita dh start bergerak dia akn bengkak blk...bykkn urut kaki dgn minyk panas n tinggikn bantal utk nk kurangkn bengkak...

Saya 38 weeks sekarang, semalam pergi kk. Nurse kata kaki bengkak sikit. Ade orang yang memang kaki tak bengkak. Atau pun, seminggu nak beranak baru bengkak. Ade orang baru 6 bulan dah start bengkak kaki hihi

5y ago

Amin insyaallah ☺️

Tk semua sama sis .. Saya Masa mngandungkan anak pertama je kaki bengkak.. anak² yg lain tkda bengkak kaki dh . Ingat lg dlu ,klo bjln tpaksa pakai selipar jepun.. sandal mmg tk blh masuk ..tk muat😂

Bagus la tak bengkak tu sis. Saya pun 8 bulan jugak, tak bengkak. Orang semua tanya kenapa tak bengkak. Mintak2 tak bengkak la. Sebab orang kata sakit sangat kalau bengkak kaki ni 😅

5y ago

Aamiin. Harap tak bengkak langsung la 😂

Alhamdulillah sy dah 32 minggu pon tak bengkak. Kecuali, duduk(dlm kereta, balik kampung) lama sgt, buat keje (kenduri) kehulu hilir. Kalau rutin biasa, ok je kaki ni.

Sama lh Kita sis, tu kawan Dan saudara Saya sllu Tanya knp kaki saya Tak bengkak2 lagi sedangkan dorang Ada yg 5 6 bln dh start bengkak

Sy msa ank prtma nk dkt brslin dlm 37 mggu bru bengkak kaki..x lma lps tu brnak..hahaha🤣

Sy 37week skrg..alhamdulilah kaki tak pernah bengkak dr ank sulung lagi🤭

Sy sama dengan sis . Minggu dpn 8 bln doh tapi kaki xde bengkak2.☺️