Susu similac untuk preggy

Fist try minum susu similac. Sapa sini mommies pernah cuba susu ni? Ok x dengan mummies?

Susu similac untuk preggy
8 Balas

okay sgt. saya minum sepanjang 6 bulan preggy ni takda masalah. mudah utk membuang, takda sembelit. cumanya sebab saya tak suka panas-panas, saya bancuh minum sejuk2. kadang2 letak ais lagi. hehe

2y ago

sama.. kite pon minum sejuk² terasa ag fresh haha

Saya ada minum Similac Mum dan Anmum Materna. Saya rasa Similac Mum bagus sikit, kurang manis dan senang sikit pergi tandas berbanding Anmum Materna.

2y ago

Sama macam saya, sebelum minum susu ni sembelit. Lepas dh minum beberapa kali terus senang membuang. Susu y rasa plain tapi sedap utk saya

Saya minum 2 tin je masa hb drop teruk. minum ni hb pun naik sikit2 siap dpt pakej kurang sembelit dan BSP pun ok.

biasa mcm tu kalau pregnant tak minum Susu jadi lemah je badan kalau minum tu jadi segar rasa

saya minum ni.. ok bg sy.. x manis sbb d d gdm. dri 1bulan smpai skrg dh 6bulan kndungan sy minum ni

ok je. kena minum dengan air sejuk. kalau air suam/air panas, susu jadi bketul2..

2y ago

Maaf, mohon betulkan kalau saya salah. Tapi sebolehnya elakkan bancuh susu secara terus dgn air panas sebab boleh hilangkan/kurangkan zat dalam susu. seeloknya bancuh dalam air suam sekadar utk larutkan susu sahaja.

Sya pernah try similac ni.. Okay dengan saya.. Serasi☺

saya lg suka anmum materna...