39week perut mngeras dan kluar dischrge mucus plug

sy dh g hsptal smlm sbb perut kerap mngeras n ada keluar discharge wrna chocolate2. Air ketumban tk pecah. Then dr check ctg tiada contraction dan bukaan hnya 1cm.Pastu dr suruh saya balik dulu.Mslah nye sy balik n tadi subuh lepas kencing masa lap kemaluan discharge tu kuar mcm hingus and ada darah2 sikit. Patut ke sy risau? 😖 Sy 1st time g hsptl n 1st time mom.

2 Balas

sis kena cpat pergi hospital.keluar darah tu...tanda2 nk.bersalin dh.

1y ago

owh...kalau nk cepat bukaan,sis try mnum air kelapa byak skit...sambil tu byakkan berjlan ya...