Selamat petang mommies sekalian. Nak tanya. ibu preggy dapat tak makan ubat spt Panadol kalau demam.

6 Balas

4w ago

tq mmy🥰 yela takut juga nak makan tanpa arahan doktor

boleh telan panadol yg 500mg. masa sy demam doktor suruh telan 2 biji 2 kali sehari. kalau was² better jumpa doktor 😊

boleh , dr cakap boleh je amik paracetamol macam biasa 2 biji sebab kalau makan sebiji tak function

boleh je. sy masa demam panas aritu 4jam sekali wajib amek pcm 500mg x 2bj.

boleh makan panadol biasa sahaja yg 500mg tu

panadol PCM boleh. minimum dose.