Untuk 1st mommies, Perlu atau tak beli pam collecter and milk collecter tu? And jenis mcm mna? Thank

11 Balas

Bagus beli milk collector tu dulu sebagai persediaan. Beli yang murah2 jerk. Sbb bg sy, setiap titisan susu tu sgt bernilai utk bayi sy. Nanti dah lepas bersalin, tgk smggu dua kalau perlu beli breast pump. Sy buat mcm tu. Alhamdulillah anak dah 2bulan. Setiap Kali Direct breastfeeding, sebelah Akan pump utk simpan stock.. Sbb kalau berjalan kt luar, blh gune yang dah pump tu. Botol sy cadangkan beli Brand AVENT 2oz 1, 4oz 2biji. Cari yang Natural nipple shape. Baby x confuse nipple mummy & botol susu alhamdulillah. Moga dipermudahkan urusan sis..oh ya. Nanti kalau nak beli breast pump, Cari yg handfree..sgt mudah dan senang nk bwk ke mana2.