Ibu2 klu buku pink buka di swasta tp klinik offer smpi 28w je then proceed hsptal kita plih, ok ke?

7 Balas

Maksudnya, buka buku pink dkt swasta sebab takde masa nak amik cuti di kk. Tapi swasta pula offer checkup sampai minggu ke 28shj. Lepastu, dia akan buat surat refer kpd hospital mana kita nak bersalin. Kalau macam ni ok ke?

2y ago

Sy pn ckeup klinik biasa pastu 28/30 week mmg kene g cekup kt hospital mana nak bersalin if swasta mmg minimum 3 kli ckeup kt dorg .. betol Laa tu

ok je mmg mcm tu if klink swasta sbb dia ikut status kesihatan c ibu /anak ataupun history pregancy yg lepas.. mcm sy xsilap 24mggu kena refer hosp yg drg cadangankan @ hosp yg sy pilih untuk bersalin .. 😊

2y ago

sama juga mcm sy kata td ..bergantung kesihatan ibu & ank yg pasti if nk dkt bersalin mkin kerap la kena pegi .. utk berapa lama sy xsure ..if gov myb lma la kot sbb rmai org tp if kt swasta myb xlama sgt ..

Sama dengan situation saya. Saya checkup dekat swasta. Normally memang until 28 weeks je, then kita refer checkup di hospital nanti. Semoga kita dipermudahkan urusan dan baby sihat2 saja.

Okay. Mm itu procedure nya .. tp klinik akan bgi surat refer .. supaya pihak hospital aware and carry on the next proceess .. utk bersalin dihospital mana yg kita nak ..

Di antara minggu ke 29 sehingga bersalin kena refer pula pada hospital nak bersalin tu…. Kalau nak bersalin hospital kerajaan guna buku pink swasta takde isu kan?

2y ago

sy prnh tnya doktor kt klinik swasta sy pegi.. dia kata xde issue still laku ..insyallah ok je xde mslh..jnji pegi mna2 kena bawa even awl prgcy

nope takde issue pun, boleh saja

Kurang memahami soalan ni