Ada tips tak nk hilangkn gatal dekat perut? keluar bintik2 merah + kering dkt bahagian stretch mark

6 Balas

sy naik bintik merah..sy sapu lotion yg beli utk baby.. snowy yg strawberry tu.. esok terus hilang.. kulit kering sapu kat bapaknya pun utk testing saja..sama jugak skli pkai trus hilang kulit jd normal asal.. bb blum lhir lg makpak jd testimoni dulu ..hehe

5mo ago

tq sis. nnti sy beli lotion.. ubat snowy strawberry

Letak bio oil spaya kulit tidak kering . Perut menegang dan kering tu punca gagal , jgn garu nanti makin byk strechmark

perut makin menegang, sb tu jd gatal n kering.. sapu la oil @ krim pelembab so bila kulit tegang dia kurang gatal

Saya pun alami malam td, cara saya, mandi air suam. Ia tak menghilangkan bintik merah tu cuma meredakan gatal.

Biasa strech mark ni muncul masa kandungan berapa bulan?

5mo ago

depends on badan seseorang tu. sy dapat tips dr senior2 tmpt keje. kalau tak nak ada stretch mark ni, kena letak lotion dr awal preggy..alhamdulillah sy nak masuk 28w, kt perut tak nampak lg. cuma kt peha ada sbb sblum preggy pn dh obese..

boleh thu awak bby boy or girl?

5mo ago

normal kot sis. saya punya bdn allahu merah merah kawasan perut semua merah smpai celah kangkang line spender tu. tnya bnyk org yg gatal gatl semua bby boy. saya blum scan gender sekrng dh 28w mmng xtahu bby boy or girl. mmng rasa boy dh. msok awak ni dh 4org gatal n bby boy