Check up kk

#firstmom Hi mommies, penah kena mcm ni tak lepas amik darah? Dekat kk. Nurse tu salah cucuk ke cmne. Okay je kan takde apa kan ni?

Check up kk
34 Balas

normal je. tpi tak thu lah. mcm sy masa mnum air gula, nurse tu sekali cucuk je kluar darahnya. tpi ttap lebam. maybe sbb lepas cucuk tgn tak straight kot. dok tgok hp smbil tnggu. 2nd time cucuk masa appointment plak urat tak jmpa nurse dok ccuk gerak2 lagi dlam tu. elok tak lebam pon. janji jgn lama sgt sakit kat situ. pelik dah tu. kdg lebam je sakit tak. 1 2 mnggu akan hilang jgak

kekdg sbb nurse tak pndai cri urat..sbb tu blh jd cmtu..kalau nurse yg pndai..dia cucuk pun xrs kekdg tu..tgk2 siap...ni maybe dia guna jarum yg bsr dan urat pun xpndai cri ..kalau guna jarum jnis kecik n halus sikit..xkn jd mcmni..achnr sy tw..sbb dlu pnh kje private hsptl..pnh tnya dkt matron dgn sister (",)vdan tgk sndri beza2 jarum yg ada..take care

2w ago

Yelaa kan kadang kadang jarum besar or tebal tu yg jd lebam tu. Tp kalau okayy je akan surut dh okey dah

Sy pernah.. nurse tu x pndai cari urat tp ye balik2 salahkn sy urat kecil la ape sdgkn sblm ni nurse2 lain elok je ambil darah sy.. lebam tgn mcm ni seminggu lebih juga baru elok mula, sblm tu nk guna tgn pn xdpt agak sakit sedikit bila gerk.. tp klu sis ada rasa sakit sgt jumpa doctr ye..

normal..tak yah salahkan skill sgt..even cucuk tak sakit pon boleh ada lebam, dah nama pon cucuk blood vessel, mesti la ada leak sikit n lebam, kena compress lama sikit la lepas cucuk tu..dr here

2w ago

Dr = Doctor

Normal kalau x jumpa urat. Saya pernah kena lagi teruk dari puan . Kiri kanan kena dah cucuk amek angin jek ubah kelain pon sama. Sampai tukar nurse lain baru dpt darahnya 😌😌

sy pun mmg lebam lepas ambil drh atau masuk air. seminggu je lepastu okey dah nurse cakap sebab lengan sy berisi agak susah cari salur darah.

Biasanya kadang cucuk lebih urat kena muscle sikit then darah beku tu yg lebam, boleh try search kt Google, Saya camtu juga urat susah cari,

Saya pun selalu kena macam ni. Mostly nurse yang tak pandai cucuk cari urat. Ada certain nurse yang buat tak tinggal kesan langsung pun

Sy lg la bukan satu lebam , 2 3 4 lebam . Sbb 1 susah cri urat , 2 darah kurang ahhahaaahhaha tp bnda tu normal sbnr nya lebam .

2w ago

Haha sama la.. pernah nurse tu x pndai ambil lgsng, hbs lengan kiri kanan lebam, pastu cucuk pula atas tapak tgn kiri kanan pn x dpt juga..bukan sekadar cucuk, siap gerak2 jarum dlm tu lg.. sy marah nurse minta tukar nurse lain.. nurse lain sekali ja cucuk ok

Kalau bagi diri saya normal. Sebab tiap kali cucuk, mesti akan lebam macam ni. Mungkin atas orang kot sis.