Pregnant 38 weeks tapi kawan office kata perut tinggi lagi. Ada tak ibu2 ada pengalaman macam ni?

2 Balas

Sy smpai 40w perut tinggi. Xde rasa nk bsalin pun, masih blh bjalan sana sini, naik turun tangga, smpai suami yg duk risau bby xnk keluar ke 😅. Tp perancangan Allah tu cantik. Bby slmt lahir tepat 41w, sama bulan dgn anak2 syurga sy.

2y ago

Yg lahir ni kira sulung. Abg2 dia ggur masa 2nd trimester.

misi kk kata apa2 tak masa checkup? kedudukan kepala bayi? ada misi bgtau tak? kawan awak bukan doctor atau misi. tak perlu risau or stress. sampai masa baby nk keluar baby akan keluar juga. doa yg baik2 minta yg baik2 okay.

2y ago

Sy tanya doc di kk, baby dah engage.. tanya doc di kpj belum lagi 😅 kawan office saya ni lecturer nursing.. nurse midwife.. cuma ye la saja nak dengar pendapat2 ibu yg berpengalaman.. selalu dengar perut tinggi lagi lambat lagi bersalin.. kot la ade ibu yg perut still nampak tinggi tapi bersalin je mcm biasa.. in shaa Allah sentiasa doa yg baik2..