Susu apa yg sesuai UTK ibu preggy yg ada kencing manis.

12 Balas

Saya pesakit DM. Susu yang saya minum sepanjang kehamilan dan tak beri kesan pada gula dalam darah dari pengalaman saya ; ESP Shaklee Mamadil (Kambing) Rrayyan (Kambing) Gold 916 (Kambing)

2y ago

sya try mamadil susu rizki guna 13 hari trun dari 11.3 ( ni sebb minum susu wildan sbb sblum ni 10.7 naik 11.3 hb) ke 11.2 konsisten minum mamadil ni no skip trun pula sikit x jauhla😅.. klau gula dlm bdan sy mcm tak function minum susu ni ikut badan orng juga kot sbb still sangkut gdm 😭.. dah la beli duaa ... nak jual balik satu😂

sy pgalamn,doc pakar pemakanan xbg minum susu mgandung dia suh minum susu HL ..time tu gdm

2y ago

Better minum yang biasa. Kalau berperisa gula tinggi.

try susu wildan...sya gdm alhmdulillah dia cntrol gula saya..skrg tggu masa nk bersalin ja

Lazz susu kambing,Frisomum gold,klau x allergic kacang blh try dalucia almond milk.0 sugar

susu Wildan ok x UTK ibu yg ada kencing manis.

2y ago

alhmdulillah sya mnum susu ni turun gula..syq pn kena gdm, dktor pn ckp cntik bacaan gula sya....now ttgu masa nk bersalin ja

saya minum dutchlady lowfat

susu kambing boleh x sis

2y ago

Boleh, Saya minum susu DKE no sugar less carbohidrat..sesuai GDM. Beli di Lazada

ambil susu low fat.

lazz ssuai sgt

brand lazz