kandungan bby 5w

#firstmom #ingintahu normal ke baru 5w 3d dah sakit ii pinggang dan sakit belakang ??? lagi satu , baru 5w boleh meniarap ke ???? sebab saya meniarap jadi sakit + senak

8 Balas

sy mmg x suka sgt tido mengiring sblm pregnant. tp lepas tahu pregnant. sy suka tido rapat dgn suami. tuk pastikn sy tido mengiring. dr kata tido mengiring membantu baby dlm perut tuk bernafas dan membantu fungsi ginjal.

spnjg mngndung tolong elakkan meniarap.. tidak bagus utk janin.. dan bila dh x mngndung pun samada lelaki atau perempuan ustaz dh pesan elakkn tido meniarap..

1y ago

baik , terima kasih

Sepanjang kehamilan, elakkan tidur meniarap even masih di awal kehamilan. Biasakan diri tidur dalam keadaan terlentang, mengiring ke kiri atau kanan. 🥰

Memang normal lah sakit pinggang sakit badan semua tu, tp jgn meniarap ye, tidur kena mengiring kekiri atau mengiring kekanan sahaja 🥰

1y ago

Boleh je terlentang klu takde rasa semput

Normal je tu saya pun 5w juga slalu malam je rasa sakit pinggang and cramp.. pagi xde pula. Tido pun mengiring je tak prnah meniarap.

normal sis, sbb tu kena bykkn breht dn elakkn tdur btiarap demi baby....

1y ago

baik , terima kasih ya

normal lh bru 5 week terlalu awal lg...lain lh klau dh 25 week ke ats

tidur mengiring