ada x yg firstmom bersalin sblum duedate? sy dah 38 w pinggang kerap sakit & bhgian bawa perut

15 Balas

ramai... duedate adalah tarikh cukup 40minggu. Tak boleh bersalin lrbih dari itu. Asalkan baby cukup bulan, within 37-40weeks bersalin time tu dh bagus. Dan tak kurang ramai juga yg terberanak bawah dari 37w atas sebab2 tertentu cth komplikasi, pecah ketuban awal, dtg kontraksi awal dan sbgnya. Saya ni dua2 anak terberanak awal 34minggu

5mo ago

takpa awak. Just prepare je mental fizikal seawal mungkin. Benda cmni xleh nk jangka kalau Allah nk takdir baby tu lahir awal, awal jugak dia keluar wak 🤭

Saya bersalin 38 w 5 d. Time tu last checkup kat hospital pilihan. Btw u dah boleh ready dah anytime pun boleh bersalin kalau dah masuk 38 w. Banyakkan berjalan untuk mudahkan bersalin. Makan je nak makan apa make sure ada energy tau. Semoga dipermudahkan segala urusan 💐

Sy brsalin ngam2 38week ..mlm sblum brsalin tu baby duk tnjol2 dekat kwsan ari2 Smpai rse ngilu sgt2 ,pastu rse sakit smcm je perut tp ilang lepas tu..upe2nya dia nk keluar esoknya..hahaha

ada ramai je awak. ada yg bersalin baby premature. ada yang bersalin cukup bulan. ada yg bersalin overdue. mcm sy 1st baby bersalin masa 38w2d. 2nd baby bersalin masa 39w4d

boleh get ready dh tu baby nk kuar dh 😂 saya bersalin 39w2d first mom 21/9/23 5am bukaan 3cm 21/9/23 7am bukaan 7cm baby lahir 10.08am 3.2kg normal/episiotomy

Rezeki masing².. sy 1st mom 2yr ago deliver baby 40w2d huhuh.. merasa la induce semua.. hopefully 2nd bby ni natural birth la tanpa induce 😊

ramai sis, saya due 28/12 tapi dah bersalin 22/12🥰 kalau dah ada tanda bersalin cepat² ke hospital demi keselamatan ibu dan bayi😚

Ada! Sy bersalin sepatutnya 4/12 tp baby keluar awal 3/11. Baby premature tp alhamdulillah skg dah setahun sebulan nak jalan dah sihat

Pantau kekerapan sakit tu awak. Kalau semakin kerap dalam satu hari boleh ke hospital. Saya sendiri bersalin tepat 37 weeks.

sy 39w3d.. mase tu risau lmbt sbb ade gdm, xleh lebih due date huhu.. boleh dah tu exercise yg sepatotnye

5mo ago

gdm on diet serah Diri masa 39w6d