24w pregnant and demam apa patot buat bagi demam cepat hilang taknak bergantung ubat.

6 Balas

Saya masa pregnant anak sulung , demam panas mengejut tengah malam . Esok tu pergi klinik just dapat ubat macam biasa . Tapi disebabkan saya taktahan sebab rasa badan terlampau panas , saya pergi klinik swasta mintak doktor dripkan air sebotol , esok tu terus kebah demam . Mungkin kalau sis ada rezeki lebih boleh cuba . Cakap je dekat doktor saya taktahan rasa badan terlampau panas , mintak dia dripkan air . InsyaAllah doktor faham

2y ago

thank you share ya sis 😊

Not sure la. Sy kalau demam mmg akan makan ubat tapi cuma paracetamol 500mg je sbb ni je yg sesuai and selamat utk ibu hamil. Plus banyakkan minum air kosong, minum air kelapa utk kekal hydrate.

boleh try minum pomesteen ni..sesuai utk ibu mengandung boleh tmbah darah merah dan utk kuatkan imun tubuh ibu2 semua..nk cuba bole contact sy😉

kalau sy, sy makan ubt yg dr bg je..nk xnk better prgi klnik. dy akn bg ubt dos xtinggi. and ssuai utk pregnant.

sya pun demam batuk ..apa ubat plng sesuai ya tuk di minum time pregy ni

minum air lebih dan mkn buah