Pregnant 10w4d tapi darah keluar

Firstime pregnant 10 week dh tapi tiba² darah keluar dan berserta juga sakit perut..kenapa ye😭😭

14 Balas

sya 10week 4day tiba2 ada lendir wrna coklet,ke klinik dr cek scan kata hnya nmpak kantung je,lps tu kena buat pap smear lgi,dr suruh pantau pndrhan sja if drh kluar bnyk trus ke hosptl,skrg dh 3day ada bleeding sdikit2 tpi tak sure bleeding sbb luka pap smear tu or mcm mna,dh tnya dr,tpi dr suruh dtg 9hb nanti utk scan balik,sbb sya tak ada sakit prut..hrp2 okey je 😢

9mo ago

InshaAllah semoga baik² saja sis..klau tk sakit perut masih ada harapan kantung tu bertahan..

Saya pernah kes camni 10 week ada keluar darah waktu subuh time nak kencing tu,tetiba ada darah ikut keluar,tapi saya guna pantyliner jer,darah takdelah byk cam time period tu.Esoknya saya g klinik swasta.Alhamdullilah kata doktor baby ok jer,heartbeat apa semua ok.So doktor bagi ubat duphaston.Now kandungan dah 32 week 1 day.Semoga semuanya baik baik jer

9mo ago

Masa 10 week jer doktor bagi,dah habis saya stoplah makan duphaston,alhamdullilah baby bertahan sampai skrg 32 week 2 day.Walaupun kadang ada bleeding sikit dlm 3 hari camtu.Tapi tulah saya alert juga,asal ada bleeding or apa apa saya direct pegi klinik swasta jumpa doktor cek kandungan

berdasarkan pengalaman sy, better g swasta.mcm sy g hospital kerajaan, seminggu kt sana dy bg ubat kuatkan rahim,masa blik xda scan keadaan bby .doc suruh g KK check n scan lps seminggu rupanya air ketuban bocor ckit2,time tu hpy bby ok tp pd masa y sama risau air ketuban kurang...bby dpt bertahan sampai 5bulan je,bkn nk takutkan tp berjaga2...

9mo ago

Terima Kasih sis smua sbb bgi semangat🥺

sis g klinik swasta , depa akan bagi ubat kuatkan rahim .. kalau p hospital xtau laa nak ckap .. sy dulu mcm tu p swasta jaa .. alhamdulillah sekarang dah 25week ..

ingt pesan dctor pkar sg buloh EPAU , tgh pregnant klau ada rasa cramp perut yg mnyucuk , spotting or bleeding trus prgi hospital jngn tkut if kna warded dc dkt epau lg jga teliti

Nurse tak bagi tahu ke msa klinik.. jika ada apa2 pendarahan skit/banyak kena segera ke klinik/hospital.

10week masih fragile sgt tu..pegi hosp terus sis..xyah tggu2..pndarahan msa preggy tak normal tu..smoga d permudahkan ..

peegi klinik swasta diorg akan bg ubt kuat kandungan ...sbb sy prgi hospitl & kk tak bagi ubt kuat rahim .

sis apa2 darah yg keluar sepanjang kehamilan tak normal ya. terus ke hospital dgn segera.

g kecemasan skrg sis... tu x normal ya... boleh jadi ancaman keguguran