saya ada test upt dan naik double line dlm masa yg sama, mmg nampk clear line tu . sy delay dh 5hari

3 Balas

yang sy pasti once dh naik line samar2 tetap dikira +ve awak. cuma nya kandungan awak masih diperingkat awak. which is if awak pegi scan dkt klinik swasta doctor akan ckp belom nampak apa2 ataupon dinding rahim menebal. doctor akan minta kita dtg utk repeat scan semula. nak nampak kantung boleh scan masa usia kehamilan awak 6@7w. nak nampak baby dan klip2 heartbeat baby boleh scan masa usia kehamilan awak 8@9w dan ke atas. if awak mmg tengah makan asid folid then continue je makan sampai awak buka buku pink. kalau belom boleh terus g beli dkt farmasi. selagi awak xde spotting/bleeding or sakit perut yg melampau, inn shaa allah kandungan awak baik2 sahaja☺️

1y ago

sama2☺️. susu untuk calcium awak. apa2 brand susu ibu hamil awak boleh minum. cuma cuba tengok takut ada setengah susu kandungan gula tinggi. nnt risau masa minum air gula sgkut gdm pula. kalau xboleh minum susu jenis bancuh awak boleh minum susu kotak mcm susu HL ataupon susu fullcream yg lain. janji susu. mcm sy both masa journey pregnancy sy tak minum susu. sbb sy bukan jenis yg minum susu. jd sy gantikan dgn makanan yg lain. ada mommy doctor bekalkan pil calcium😘. apa2 produk/supplement yg awak nk consume pastikan awak dptkan advise doctor dulu tau❤️. semoga journey pregnancy awak dipermudahkan🌻

alhamdulillah tahniah😍

tahniah