perempuan mengandung. boleh ke minum susu everyday? saya hamil 5 bulan sekarang. blh ke saya ambil?

13 Balas

boleh aje. saya memang obsessed with susu...Dari kecik sampai la ni... masa preggy dulu everyday minum susu ..susu farm fresh semua perisa saya minum ...kadang Tu saya panaskan susu farm fresh Tu .Sedap hehe..🤣🤣...sekarang saya banyakkan perisa susu kurma farm fresh Tu ...utk milk booster ...🤤🤤🤤♥️💜 Sedap...susu anmum pun saya minum lacta...saya alhamdullilah takde masalah gdm jadi susu anmum ok je...sebab anmum ni Manis skit ....kalau minum xyah bubuh gule...kadang Tu susu susu ni saya jadikan smoothies....💜♥️

misi sarankan minum susu hari-hari tapi susu yang betul-betul susu tanpa flavor. tak kira susu HL ke susu Dutch Lady ke asalkan susu tapi susu flavor strawberry ke coklat ke yang itu tidak disyorkan. alhamdulillah saya tak sangkut GDM sepanjang pregnancy hari-hari minum susu Dutch Lady Full Cream.

2y ago

Saya minum susu amnum materna perisa coklat , yg perisa biasa memang tk leh nk telan , alhamdulillah tk sangkut gdm ,

blh je sis🥰 sy pon awal² pregnant minum susu everyday..pastu ada jgk sy minum susu kambing brand lazz tu, then skrg try susu kambing calla milk pulak (yg ni pling sedap, perisa unik plus xmanis sbb xde gula putih)..xkisah pon mommies nk minum susu apa, asalkan susu utk dptkan kalsium🙈❤️

boleh je sya awal kdungan minum susu everyday juga..bacaan gula 4.1 ,4.5 🥰 selepas kandungan besar msuk 8bulan sya minum susu hi goat konon nya nak Cuba elakkan baby kuning tinggi nnt ..semoga nnt baby tak kuning 🥹lagi tunggu Hari nak bersalin🥰doakan saya..

Sy dr prgnt ank yg sulung minum susu anmum coklat. Nurse sruh stop sbb dia brthu nnti bby bso. Jdi sy tukar ke susu tepung averyday. Alhmdulillah OK je. Skrg prgnt ke2 pn minum juge susu nie sbb susu nie je yg blh msuk perut😊😊

Asalkan minum susu. Lagi2 digalakkan susu kambing. Ikhtiar nanti dah lahir baby bebas jaundice.. Tp tak semua la ya, kita cuma ikhtiar 🥰

kalau ade GDM ambik Susu yang Low fat .kalau xde bole je ambik yang full cream tu .bole je minum susu takot nanti kaki krem kan

I 17 minggu and start minum karihome goats milk utk mummy and okay je for me. Weight kena pantau if bnyk minum susu.

kalau boleh elakkan minum susu yg mengandungi kandungan gula tinggi. takut sangkut gdm pula nnt.

mmg digalakan ibu2 minum susu tiap² hari.. sis mimum susu karihome tuk mom..