Scan baby

Hi,nk tnye biasa scan bby nk tunggu brpe week ye..sy 6w2d #firstbaby

6 Balas

Sy haritu scan baru 6 weeks 4 days kalau ikutkan tarikh lmp dah 9 weeks tapi nampaklah kantung and baby cuma heartbeat tak nampak lg so doc suruh repeat scan 2 weeks nanti. Hopefully baik2 jela. Kalau sy, better awk scan 8 weeks ke atas takut scan awal2 nii tak nampak pape nanti awk jugak susah hati.

saya masa 6 weeks ada kantung je. tp Dr kata insyaAllah ada tu since saya alami light bleeding masa awal2 pregnant. then scan balik 8 weeks, bru ada heartbeat . now bru masuk 14 weeks. 🥰

saya awal 5 minggu dah scan .. doktor nk tgk lagi 7 minggu dah scan ....skrg 14 minggu scan lgi nmpk kepala baby dgn tulang blkg baby normal ...tggu 20 minggu kena scan lagi ...

Kalau awak xnak bazir duit berkali2 scan mcm saya, better tunggu 8weeks atau ke atas ya. Sebab masa tu insyaAllah baby dh bole nampak☺️ semoga dipermudahkan utk awak ya.

6w kdg ble nmpk kantung da ,tp ada tu xnmpk hrtbeat baby.pling baik scan 9-10w ke atas mcmtu

8 weeks ke atas dah boleh nampak baby n heartbeat