Saya tak boleh nak minum susu. Macam mana ye, cara nak mencuba tu.. Dan susu apa yg patut saya cuba?

2 Balas

tak boleh minum susu sebab apa ya? tk suka susu yg ada bau atau sbb mual? sy pun tk boleh minum susu anmum atau apa² yg baunya kuat. jadi sy try minum susu wildan mama. susu kambing, rasa vanilla! tk bau hamis atau apa². sedap! cubalah. ☺️

Kalau mmg tk boleh telan susu, jangan paksa. Ada jalan alternatif - minta doktor prescribe calcium pill utk gantikan calcium dr susu yg tk dpt nk minum tu