hai ibu²..nk tanye klu barang keperluan newborn ibu² sediakan berapa byk..contoh mcm bj brape helai?

2 Balas

Sy beli baju newborn dlm 3-4 helai je sebab baby cepat membesar. Yg lebih sy beli baju yg 0-3m, 3-6m. Nak beli baju pun, kena tgk jugak panjang dan berat baby masa dari scan lagi. Sebab takut nanti tak muat kalau pakai yg newborn, kena pakai yg 0-3m. Beli sikit2 je dulu, lepas lahir nanti beli lagi. Barut, booties and mittens, topi baby benda2 mcm ni sy beli tak banyak pun. Beli dlm 4-5 helai je. Topi baby beli 3. Sebab baby sy pakai semua tu sampai umur dia 2 bulan lebih je lepas tu tak pakai dah sebab dia macam rimas. Booties dan mittens je yg dia pakai sampai 4 bulan tu pun kadang pakai kadang tak lepas tu tak pakai dah. Sy lagi suka dia boleh belajar interaksi dgn tgn kaki dia sendiri mcm hisap jari, pegang2 barang utk latih deria rasa dia

3y ago

ok tq sis..

Hai puan.. Masa sy ari tu beli baju newborn 4 pasang siang n 4 pasang malam..sebab baby cepat besar.. Nanti baby dah sebulan baru beli baju besar sikit.. Dalam pantang tu sy beli kat shopee n lazada je.

3y ago

ok tq ye...